Tečajevi permakulture u ožuku: Zagreb i Osijek

Iako godišnja doba nisu što su nekad bila, sa približavanjem toplijih dana pravo je vrijeme za permakulturu - u ožujku nas očekuju međunarodno certificirani tečajevi u dva grada.

Već tradicionalan zagrebački proljetni tečaj permakulture ove godine ide između 14. i 23. ožujka. Ovaj se tečaj do sada pokazao kao rekordno posjećen.
Instruktori će biti Cvijeta Bišćević (arhitektica), Damir Šeler (agronom), Siniša Pocrnčić (graditelj), Bruno Motik (uradi-sam energetičar), Ivan Gregov (dizajner).
Cijena desetodnevnog tečaja je 1240kn, mjesto održavanja je Frankopanska 1, Info-centar Zelene akcije, u Zagrebu.
Broj polaznika je ograničen, prijave su otvorene do 12. 03.

Tečaj u Osijeku ide od 28. ožujka do 6. travnja, po prvi puta u tom gradu.
Predavači su Danijela Beretin (agronom), Marija Heffer (biolog), Damir Šeler (agronom), Mario Miličević (farmer), Ivan Gregov (dizajner).
Cijena desetodnevnog tečaja je 1100kn, prijave su otvorene do 23. 03.

Za detaljnije informacije ili prijave za oba tečaja se može obratiti na mail:
uredpk@gmail.com
Pored pitanja kako stvoriti vlastitu hranu, energiju ili kuću od prirodnih materijala, permakultura odgovara na problem života u kriznim okolnostima, što je jedan od razloga njezine rastuće popularnosti kod nas.
Tokom dva vikenda, ovaj intenzivan tečaj se održava cjelodnevno, a kroz radni tjedan u terminu od 17 do 21h (vrijedi za oba od navedenih tečajeva). Zadnja tri dana tečaja su rezervirana za praktične radove, kroz koje polaznici oblikuju svoje buduće projekte, dok se još jedan dan provodi na terenskom radu.
Tečajevi permakulture su namjenjeni entuzijastima, ali i onima iz struka kojih se permakultura dodiruje (graditeljstvo, agronomija, tehničke struke, biologija…). Pokazali su se najdragocjeniji ljudima koji kupuju parcelu, ili su je naslijedili i razmišljaju što s njom, zatim onima koji planiraju eko-renovaciju kuće… Ili jednostavno onima koji traže izaz iz kupovine u supermarketu i dnevnika u pola osam.