O nama

Nakon što je permakultura bila prisutna u Hrvatskoj u različitim oblicima još od 1995. godine, neki od starih i sasvim novih članova pokreta, odlučili su početkom 2012. pokretanjem Ureda za permakulturu odgovoriti na rastući ineteres javnosti za permakulturnim sadržajima i informacijama. Prisustvom na webu i fizičkim uredom u Zagrebu, UP će prvenstveno biti info-točka za građane. Osim toga, na ovom webu možete pronaći konkrente usluge, kakve se do sada nisu mogle dobiti.
Drugim riječima, ovaj Ured će djelovati kao permakulturni "hub", odnosno poveznica između ljudi koji trebaju informacije ili usluge, i onih koji ih mogu ponuditi.

Naša misija, kao i misija većine grupa i individualaca uključenih u permakulturu, jest stvarati samoodržive sisteme koji mogu odoljeti krizama na svim razinama - energetskoj, prehrambenoj, ili primjerice čak i političkoj - koje desetljećima sve više prožimaju društvo u kojem živimo.

Ovaj projekt je za sada pokrenut na bazi ogromne količine entuzijazma, dobre volje i volonterstva. Ako mislite da je vrijedan, a vidite način kako biste ga podržali, više ste nego dobrodošli da nam se obratite. Otvoreni smo za prijedloge financiranja, raznih oblika suradnje, ili trajnijeg fizičkog mjesta za Ured.